Agenda

LMT Connection naar Veendam



Datum: 
dinsdag 21 mei 2024 20:00

 

441531498_7612504278865266_621378529574271424_n.jpg

Uniek concert van de Canadese band LMT Connection en Joel Parisien in Brouwhotel Parkzicht. Een avond vol funk, soul en Blues

De ervaren soulgroep LMT Connection maakte in de afgelopen 35 jaar al meer dan 6500 shows voor muziekfans over de hele wereld. Ze zijn echte meesters in het verzorgen van een onvergetelijke ervaring op het gebied van funk, soul en blues. In mei toeren ze door Europa. Naast Denemarken en het Verenigd Koninkrijk doen ze ook Veendam aan. Dat geeft de unieke gelegenheid om dit spektakel mee te maken in Brouwhotel Parkzicht

Zanger/gitarist Leroy Emmanuel is geboren in Atlanta en opgegroeid in Detroit. Hij was een actief lid van de bloeiende muziekgemeenschap van Motown. Op zijn hoogtepunt werkte hij samen met onder meer Marvin Gaye, Bohannon en Bettye Lavette. De optreden met zijn band “The Fabulous Counts” (Westbound Records) leverde hem een invloedrijke cultstatus op. Niet lang na een toevallige verhuizing naar Niagara Falls in Canada, richtte hij samen met drummer Mark Rogers en bassist Johnny Irvine in 1989 de band “LMT Connection” op.

Al die tijd hielden ze vast aan dezelfde filosofie. Ongeacht de opkomst spelen alsof je voor een vol stadion speelt. Daarbij hanteren ze het motto: “Funk is the final frontier”. Funk is de laatste grens; de expeditie vordert onverminderd voort en de grenzen worden nog steeds verkend en opnieuw getekend.

Joel Parisien
Deze Canadese Singer, songwriter en muzikant is echt een duizendpoot. Hij is onder andere bekend als leadzanger van de band NewWorldSon (CA). Maar ook geeft hij solo-optredens over de hele wereld. Op deze avond verzorgt hij het voorprogramma. Maar zoals het een echte muzikant betaamt, sluit hij daarna aan als toetsenist bij zijn vrienden van LMT Connection.

  • Datum dinsdag 21 mei aanvang 20:00 uur
  • Kaartverkoop; 20 euro per kaart
  • Bestellen via www.parkzicht.com
Agenda

Baby-concert ‘Waterklanken’



Datum: 
zaterdag 25 mei 2024 10:30

 

Foto Babyconcert.JPG

Baby-concert ‘Waterklanken’ op zaterdag 25 mei in de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam

Op zaterdag 25 mei is er voor de allerkleinsten, in de leeftijd van 4 tot 14 maanden, een concert georganiseerd in de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam.
Simone Kampherbeek en Sonja de Haan, beiden fluitist en Muziek op Schoot docent, hebben een aantal aansprekende melodieën geselecteerd van J.S. Bach, van bekende en minder bekende kinderliedjes en laten mooie waterklanken horen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat baby's vanaf hele jonge leeftijd het verschil horen tussen spraak en muziek. Veelal heeft passende muziek een kalmerende werking op jonge kinderen. Daarnaast is het heerlijk om samen te genieten van ritmische en ontspannende klanken. Een unieke en speelse beleving voor baby’s en dreumesen van 4 tot 14 maanden.

Het concert vindt plaats in de balletzaal van de MDT.
Entree: €10,00 (1 ouder + kind)
Aanvang: 10.30 uur

Opgave via betaling : www.mdtveendam.nl/agenda
Er is een beperkt aantal plaatsen

Agenda

STAR-trein tussen Veendam en Stadskanaal
locatie voor voorstelling Vanhier



Datum: 
zaterdag 25 mei 2024 11:00

 

Tamara Schoppert (rechts) vertelt over Vanhier - Foto Marijn Boeré.jpg

De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR is op zaterdag 25 mei het decor van een voorstelling. In de rijdende trein tussen Veendam en Stadskanaal is de audiovertelling Feij te horen.

In het verhaal gaat de tijd terug naar 1930. Feij groeit op in Veendam en doet zwaar werk in Strokartonfabriek De Vrijheid. Hij wisselt brieven uit met zijn broer die vertrokken is naar Zuid-Amerika, op zoek naar een beter leven. Het zet Feij aan het denken: gaat hij zijn broer achterna of blijft hij om er hier iets van te maken?

Leerlingen Winkler Prins
Het verhaal is ingesproken door acteur Joeso Peters en door vijf leerlingen van Winkler Prins Veendam. De vijf leerlingen – 16 en 17 jaar oud, vwo’ers en vmbo’ers – vertellen hoe het voor hen is om in Veendam op te groeien. ,,We hebben ze gevraagd wat het betekent om Vanhier te zijn”, zegt regisseur Tamara Schoppert. ,,Wat is er mooi hier? En wat is minder mooi? Blijf je of ga je? En waarom zou je willen blijven, of waarom juist niet?”

Die gesprekken zijn opgenomen en flarden daarvan komen terug in de audiovertelling Feij. ,,We blikken terug op de geschiedenis, maar vertalen dat ook naar het nu en naar de toekomst”, zegt Tamara. Die rol is weggelegd voor de jongeren van Winkler Prins Veendam.

Vanhier
Feij is één van de drie voorstellingen die samen Vanhier vormen. Vanhier speelt zich af op drie locaties in de Veenkoloniën op 24, 25 en 26 mei. In dat weekend klinkt volop muziek en spelen verhalen Vanhier. Drie voorstellingen over de trots en hartstocht van de Veenkoloniën. Over de mensen die naar hier gekomen zijn, soms weer vertrekken en over wie blijven.

De voorstellingen horen bij elkaar, maar zijn ook los te bekijken. Dit kan in willekeurige volgorde. Dus kies er één of twee óf bezoek ze alle drie om alle verhalen mee te krijgen.

Tamara benadrukt: ,,De voorstellingen zijn alleen in dat weekend te zien. Dus wees erbij, anders heb je het gemist.”

Waar en wanneer?
De voorstelling Feij is op zaterdag 25 mei te bezoeken. Dit kan om 11.00 uur of om 14.30 uur. De andere voorstellingen – Alda en Torf – zijn verspreid over het weekend te zien en horen in Pekela en Stadskanaal.

Toegangskaarten zijn via deze link verkrijgbaar. Daar staat ook meer informatie over de andere verhalen.

Agenda

Kidsplein op Veenlustplein Veendam



Datum: 
zaterdag 25 mei 2024 11:00 tot 16:00

 

Kinderspelen-min.jpeg

Op zaterdag 25 mei is er in het centrum van Veendam weer een nieuw evenement te vinden namelijk Ven van plezier. Het hele Veenlustplein wordt omgetoverd tot een waar kidsplein met diverse grote en kleine spellen.

"We zijn heel blij dat we dit evenement naar ons centrum kunnen halen" verteld Maikel-Owen van Deest, promotiemanager van het centrum van Veendam. "Het wordt echt een feest voor de kinderen. Van springkussens tot grote opblaasspellen tot een mega Jenga en ga zo maar door." Voor dit evenement wordt het hele Veenlustplein omgetoverd en kunnen kinderen onder toezicht spelen.

De ouders kunnen eventueel bij de omliggende terrassen en winkels ook hun tijd goed verdoen. "Ook voor kinderen en jeugd willen we oog hebben binnen ons winkelcentrum." Later dit jaar worden er nog meer activiteiten voor kinderen georganiseerd. Alle kinderen kunnen tussen 11:00 en 16:00 uur gratis aan alle spellen meedoen. Dit alles wordt de kinderen aangeboden door de bedrijven in het winkelcentrum.

Agenda

Jamsessies bij Jongerencentrum Break!



Datum: 
woensdag 29 mei 2024 19:00

 

Jamsessie.jpg

Break! en de MDT Veendam slaan, voor het tweede jaar, de handen ineen en organiseren voor jongeren vrij toegankelijke jamsessies in jongerencentrum Break! aan het Salwaplein.
De sessies worden begeleid door MDT gitaardocent Wietze Koning.

De muziekavonden zijn bedoeld om jongeren van 12 t/m 21 jaar kennis te laten maken met het spelen van een instrument en zangtalenten te laten horen. Maar ook om zelfverzekerd op een podium te staan en jezelf leren uiten op een muzikale manier. Dit alles laagdrempelig waar natuurlijk het plezier voorop staat.

Muziek is een magisch middel waarmee jongeren op een veilige manier hun gevoelens kunnen uiten. Als je er niet over durft te praten, dan kan je er altijd nog over zingen.

Aanmelden is niet nodig, ook publiek is van harte welkom! De jamsessies zijn op elke laatste woensdag van de maand.

Datum Jamsessies 

  • 29 mei van 19:00 uur t/m 22:00 uur
  • 26 juni van 19:00 uur t/m 22:00 uur
     

Locatie: J.C. Break! Salwaplein 3  Veendam

Agenda

Open huis Museum Collectie ter Borg



Datum: 
donderdag 30 mei 2024 13:00

 

open huis 2024.jpg

Museum Collectie ter Borg is op de zondagmiddagen 30 juni open
van 13.00 – 16.00 uur.

U bent van harte welkom om kennis te maken met de collectie landbouwhandgereedschappen die landbouwer ter Borg in zijn werkzame leven heeft verzameld. Dit is zeer de moeite waard. Ook kunt u de wisselexpositie bekijken die laat zien wat de Herinrichting het Veenkoloniale gebied heeft gebracht. Dat is niet alleen de landbouw, maar het hele gebied heeft toen een “kapitale impuls” gehad!

Wim en Geert-Jan Dussel (1).jpeg

Museum Collectie ter Borg:

Agenda

Open huis Museum Collectie ter Borg



Datum: 
zondag 2 juni 2024 13:00

 

open huis 2024.jpg

Museum Collectie ter Borg is op de zondagmiddagen 2 juni en 30 juni open
van 13.00 – 16.00 uur.

U bent van harte welkom om kennis te maken met de collectie landbouwhandgereedschappen die landbouwer ter Borg in zijn werkzame leven heeft verzameld. Dit is zeer de moeite waard. Ook kunt u de wisselexpositie bekijken die laat zien wat de Herinrichting het Veenkoloniale gebied heeft gebracht. Dat is niet alleen de landbouw, maar het hele gebied heeft toen een “kapitale impuls” gehad!

Wim en Geert-Jan Dussel (1).jpeg

En er zijn op 2 juni doorlopende voorstellingen van Wim Dussel en zoon Geert Jan. Zij zingen liedjes rondom het boerenleven.   

Museum Collectie ter Borg:

Agenda

Jandino komt naar Veendam



Datum: 
woensdag 5 juni 2024 10:15

 

2324_GV_Jandino_Therapie_f_Ruud_Baan_1080x1080px.png

Woensdagavond 5 juni 2024 komt stand-upcomedian Jandino naar theater vanBeresteyn voor de Try-Out van zijn nieuwe show ‘Therapie’. De kaartverkoop voor de Try-Out begint maandag 25 maart a.s.

Jandino over zijn show
“Ligt het nou aan mij of wordt de wereld met de dag gekker...? Misschien hebben wij allemaal therapie nodig. Maar de vraag is dan, welke therapie moet je dan kiezen? Er is tegenwoordig voor alles therapie: sekstherapie, psychoanalytische psychotherapie…ik weet niet eens wat dat is… gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, relatie- en gezinstherapie. Misschien moeten wij gewoon beginnen met lachtherapie, want het maakt niet uit door welke uitdagingen jij op dit moment gaat, lachen is altijd het beste medicijn.”

“Aan het einde van deze show zal je zeggen over jezelf ‘misschien ben ik zo gek nog niet, maar de rest van de wereld…? Hmm, die spoort echt niet, maar dan ook echt niet! Of wel...?”

Datum: Woensdag 5 juni 2024
Aanvang: 20.15 uur

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl,0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl

Agenda

Oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam!



Datum: 
zaterdag 8 juni 2024 00:00

 

DSC_9133.JPG

Op zaterdag 8 juni as. is het weer zover, de rally Veendam-Leer-Veendam voor oldtimers, youngtimers en special cars wordt dan verreden. Na het succes van vorig jaar na Covid staat hij weer op de kalender.

De organisatie heeft de afgelopen periode hard gewerkt en alles staat intussen in de steigers. Grondlegger van de rally Dick van Dijk heeft wederom een prachtige route door de provincies Groningen en Ost-Friesland uitgezet. Met de nodige uitdagingen in het routeboek staat deze rally voor een vermakelijke dag!

De inschrijving is intussen weer geopend. Wilt u ook deelnemen? Stuur een email naar info@dvor.nl en ontvang het inschrijfformulier. Of download het formulier vanaf onze nieuwe website www.dvor.nl. Naast de oldtimers kan er ook worden gestreden om de ereprijzen in de klasse youngtimers en specials.

Volg hun facebook-pagina “de veendammer oldtimer rally” voor de laatste informatie!

Agenda

Jamsessies bij Jongerencentrum Break!



Datum: 
woensdag 26 juni 2024 13:15

 

Jamsessie.jpg

Break! en de MDT Veendam slaan, voor het tweede jaar, de handen ineen en organiseren voor jongeren vrij toegankelijke jamsessies in jongerencentrum Break! aan het Salwaplein.
De sessies worden begeleid door MDT gitaardocent Wietze Koning.

De muziekavonden zijn bedoeld om jongeren van 12 t/m 21 jaar kennis te laten maken met het spelen van een instrument en zangtalenten te laten horen. Maar ook om zelfverzekerd op een podium te staan en jezelf leren uiten op een muzikale manier. Dit alles laagdrempelig waar natuurlijk het plezier voorop staat.

Muziek is een magisch middel waarmee jongeren op een veilige manier hun gevoelens kunnen uiten. Als je er niet over durft te praten, dan kan je er altijd nog over zingen.

Aanmelden is niet nodig, ook publiek is van harte welkom! De jamsessies zijn op elke laatste woensdag van de maand.

Datum Jamsessies 

  • 26 juni van 19:00 uur t/m 22:00 uur

Locatie: J.C. Break! Salwaplein 3  Veendam